CUINA DE TUPPERS

Menjar de carmanyola no ha de ser ni avorrit ni ha de suposar menjar poc sa. En aquest taller cuinarem diverses opcions de carmanyola equilibrada, saludable, sabrosa i assequible per a la butxaca i els coneixements de qualsevol persona. Les presses del dia a dia, la falta de temps, l’esgotament, la manca de recursos i/o idees, la sobre informació nutricional i l’avorriment entre d’altres ens porten a que sovint acabem cuinant el mateix, tirant de menjar preparat o del menú del bar, amb repercussions a curt o llarg termini per la nostre salut, la nostre butxaca i el nostre gaudi.

Objectius del curs

  • Aconseguir que aquesta carmanyola sigui el més equilibrada, variada i sabrosa, al mateix temps que optimitzar el temps i espai dedicat a la seva preparació.
  • Assolir eines e incorporar tècniques culinàries per obtenir el màxim potencial nutritiu dels aliments a partir d’idees i consells que ens ajudin a desenvolupar la creativitat, donant peu també a la improvisació per arribar a gaudir tant del procés com del resultat.

Continguts i metolologia
Planificació de la sessió de cuina (ordre de treball), rentat dels ingredients, tall de verdures (diferents opcions), coccions (diferents opcions), composició dels plats i del menú (diferents opcions), explicacions, aportacions, degustació i practica d’alimentació conscient amb la primera queixalada.

Sessions integrades de teoria i pràctica, participatives i demostratives alhora. Es posarà enfasi en el treball d’exploració sensorial dels aliments, així com en dur a terme una pràctica conscient de la cuina i de l’alimentació. Desenvolupant unes sessions productives al mateix temps que es crea un espai de diàleg, participatiu, vivencial i de presencia. En la mesura del possible es faran servir ingredients de temporada i de proximitat.

Destinatari/es
Persones que per les característiques del seu dia a dia necessiten menjar fora de casa i endur-se carmanyola. Majoritàriament amb poc temps i/o pocs recursos per dedicar-li a la cuina. No calen especials coneixements previs de cuina i el taller s’adaptarà a les necessitats, interessos i realitat de les persones participants.

Lloc CENTRE CÍVIC FONDO
Horari Dimecres de 18.30 a 20.30 h
Període Del 12 de febrer al 26 de febrer
Professor/a Marta Blanch
Preu 12 €
Preu material
6 € (preu aproximat) que es pagaran en efectiu el primer dia del taller directament a la tallerista.
Calendari de classes
  • Febrer: 12, 19 i 26