CÒMIC!

còmicCrearàs un còmic des de zero. Aprendràs a explicar la teva història a partir de la construcció d’un guió, dissenyaràs els teus personatges, adquiriràs tècniques per a situar els teus personatges a l’espai i finalment produiràs el teu propi còmic.

Sessió 1: Presentació taller i dibuixos inicials
Presentarem el taller i després farem un dibuix de personatge lliure, per poder detectar els nostres punts forts i els objectius de millora.

Sessió 2: Disseny de personatge
Com es construeix un personatge: conceptualització (descripció del personatge, caràcter, habilitats, punts febles, etc.). Construcció d’una cara: com es dibuixa una cara, proporcions i volums.

Sessió 3: Construcció de personatge
Continuarem dissenyant el nostre personatge, aquesta vegada començarem amb el cos i les seves diferents vistes. Aprendrem alguns trucs molt útils a l’hora de dibuixar el cos.

Sessió 4: Estructura d’un còmic
El guió: com s’escriu un guió, l’estructura d’una història. Elements propis del còmic: la vinyeta, les bafarades, l’enquadrament, la tipografia, etc. Farem una tira còmica ràpida de quatre vinyetes posant en pràctica el que hem après.

Sessió 5: Guió i primers esbossos
Ens dedicarem a escriure el nostre guió. Primer l’escriurem en forma de narració, i després l’estructurarem per escenes ajudant-nos de l’escaleta. Finalment esbossarem el nostre futur còmic amb el guió il·lustrat (storyboard).

Sessió 6: Som-hi!
Ja ho tenim tot llest per a la part final: a dibuixar!

Sessió 7: La portada
Descobrirem les claus per a dissenyar una portada atractiva per als nostres lectors. Veurem l’entintat, el color i el disseny de la portada.

Sessió 8: penúltima sessió
Acabarem la nostra portada i alguns detalls del còmic

Sessió 9: Final
Farem els últims retocs als nostres còmics i les seves respectives portades, i els deixarem llestos per a reproduir-los.

 

Lloc CENTRE CÍVIC SINGUERLÍN
Horari Dijous de 18.00 a 19.30 h
Període Del 7 d’octubre al 2 de desembre
Professor/a Haridian Donés
Preu 32 €
Calendari de classes
  • Octubre: 7, 14, 21 i 28
  • Novembre: 4, 11, 18 i 25
  • Desembre: 2