INICIACIÓ AL LINOGRAVAT

Aprèn a fer linogravat, una variant de gravat on s’empren planxes de linòleum. Una tècnica ideal de gravat casolà de la qual aprendràs una multitud d’aplicacions i variants. Les planxes de linòleum permeten que sigui molt més ràpid aconseguir el relleu, ja que és un material tou i de buidar fàcil.

Dimarts 28-1: PRESENTACIÓ TALLER + DIBUIXOS INICIALS – Ens presentarem i parlarem d’allò que aprendrem i la metodologia de treball – Farem un disseny petit (logo) de tema lliure, tenint sempre present la relació positiu-negatiu (dinA5) – Explicarem com passar el nostre disseny a una planxa de linòleum i quines mesures de seguretat hem de tenir sempre present alhora del buidatge.

Dimarts 4-2: HISTÒRIA DEL LINOGRAVAT – Tècniques de linogravat – Estils tradicionals del linogravat (Mèxic i altres) – Planxes: diferents materials – Eines per buidar: com emprar-les – Aplicarem el primer disseny a una petita planxa de linòleum i començarem a fer el relleu.

Dimarts 11-2: MIL I UNA POSSIBILITATS – El linogravat i les seves possibilitats – Positivat dels linòleums petits que hem fet – Diferents proves amb papers i tintes.

Dimarts 18-2: APLICACIONS – El linogravat i el cartellisme – Textures en linogravat – Dissenyem imatge per a la seva reproducció (màxim Din A4).

Dimarts 25-2: EL COLOR – El linogravat a dues tintes – Apliquem el nostre disseny a la planxa de linogravat i fem el relleu tenint en compte les textures que volem aconseguir.

Dimarts 3-3: L’OMBRA: – Tècniques per generar llum/ombra amb una tinta / crear volum a partir de l’ombra. – Positivat – Començarem a pensar en un disseny a dues tintes, tenint en compte no només el color sino el suport en el que volem imprimir-ho.

Dimarts 10-3: DISSENY A DUES TINTES – Dibuixem el nostre disseny a dues tintes a un mateix paper – Dibuixem el disseny de cada tinta en 2 papers.

Dimarts 17-3: POSITIVAT A DUES TINTES – Traslladarem els nostres dissenys per colors a les dues planxes de linòleum – Buidatge planxes de linòleum. (2) – Positivat.

Dimarts 24-3: FINAL – Positivat de disseny a dues tintes – Experimentació – Feedback i propostes futures.

Lloc CENTRE CÍVIC RIU
Horari Dimarts de 18.30 a 20.00 h
Període Del 28 de gener al 24 de març
Professor/a Haridian Donés
Preu 32 €
Material que cal portar El primer dia només cal portar paper i llapis (es presentaran els materials necessaris per a les següents sessions: 3 linoleums petits – 1 linoleum gran – 1 set de gúbies per persona – rodets: 1 per parella – tintes: negre, blanc, groc, blau magenta – paper per linogravat – vidre mida a4 (1 per parella) – 2 cintes de pintor – 1 drap – 1 protector per taula – culleres grans de fusta (1 per parella) – espàtules (1 per parella) – paper de diari
Calendari de classes
  • Gener: 28
  • Febrer: 4, 11, 18 i 25
  • Març: 3, 10, 17 i 24